Liverpool FC 2013/2014 – Åsikter och tankar

Liverpool-Wallpapers-2-liverpool-fc-10659847-1024-768

Säsongen har precis börjat, och förväntningarna är stora i år. Jag tänkte gå igenom nyförvärven, och de sålda spelarna och vad jag anser om detta, och vad jag anser om Liverpool i helhet säsongen 2013/2014.

 

Låt oss börja på målvaktssidan, som jag tycker varit lite knacklig länge nu. Brad Jones skrev på nytt kontrakt, vilket jag glädjer mig över då han är en mycket bra andramålvakt. Peter Gulacsi lämnade gratis denna säsongen, och nu har han hamnat i Red Bull Salzburg. Han är blott 23 år gammal så hans dagar är inte uträknade ännu. Danny Ward togs upp som reservmålvakt, och Pepe Reina lånades märkligt ut till Napoli. Att låna ut en 30-årig målvakt känns inte normalt, och det hade varit bättre med en försäljning. Nyförvärvet Simon Mignolet (£10,000,000, Sunderland), har hittills imponerat mycket på mig. Både på försäsongsmatcherna, men främst premiären i Barclays Premier League hemma mot Stoke. Mignolet kommer bli väldigt viktig för Liverpool, och jag tror att han är vad man behöver mellan stolparna.

 

När vi går till backsidan så säger jag bara, Kolo Toure. Denna man 32 år gammal, kom gratis från Manchester City. Han är precis vad jag vill se tillsammans med Agger, då jag inte tycker Skrtel har vad som krävs, efter att haft en tuff säsong bakom sig. Likaså där, så kommer Toure bli viktig för Liverpool, och det är en mycket smart värvning och han är perfekt ersättare för Carragher. Det gläder mig också att Daniel Agger blev utsedd till vicekapten, vilket visar på vilken fantastisk idrotts och lagmänniska denna unga herre är. Danny Wilson försvann också denna säsongen till skotska Hearts, gratis. Hade gärna sett honom en säsong till i LFC tröjan.

 

Mittfältet har länge varit ett frågetecken, men kom att bli lugnt efter ett tag. Jay Spearing såldes till Bolton (£2,000,000), Andy Caroll till West Ham (£15,500,000), Jonjo Shelvey till Swansea (£5,000,000) och Stewart Downing till West Ham (£6,000,000). Jay Spearing har haft det tufft i Liverpool, och inte lyckats alls. Men nu på försäsongen såg han mycket bättre ut, och jag hoppades faktiskt att han skulle stanna en säsong till, men ack så fel jag hade. Han ser dock inte Bolton som ett nedköp, och jag hoppas att han kommer göra bra ifrån sig där. Andy Caroll har jag inte så mycket att säga om, då jag aldrig varit ett stort fan av denna spelare och han kändes bara som ”extra last”. Jonjo Shelvey var jag förvånad över, men samtidigt så behövde han byta omgivning för att ta sig framåt. När det gäller Stewart Downing, så är jag mest besviken på Liverpool att man valde att sälja honom. Han har haft det riktigt tufft, men har faktiskt börjat spela bättre och bättre. Tyckte han var värd mer. Och ja, Downing är en av mina favoritspelare. Luis Alberto köptes in från Sevilla (£6,800,000), och är en framtidssatsning som ser väldigt lovande ut.

 

Anfallet, superb. Man har Sturridge, Borini och inköpta Iago Aspas från Celta Vigo (£7,000,000). Tycker det har visat sig vara väldigt starkt, och spelade dessutom bra mot Stoke i premiären. OM Suarez stannar, så tror jag verkligen vi har något bra på gång. Med andra ord, jag tror på en topp 4 placering denna säsong, absolut. Nu gäller det bara att kämpa och visa hjärta, hela säsongen igenom.

 

Helheten: Vår väg tillbaka till toppen är påbörjad, och möjligheterna finns framför oss. Topp 4, here we come!
YNWA.

// Bastian.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Annonser
%d bloggare gillar detta: