RafaOut

”We don’t care about Rafa, he don’t care about us, all we care about is Chelsea FC!”

Dramatisk match i söndags i FA-cupen. Brentford borta där Torres av alla lyckades kvittera till 2-2 i slutet och få till ett omspel på Stamford Bridge i februari.

Är inte alls förvånad längre av hur resultaten återigen går emot oss, visserligen lyckades man fixa sig en ny chans att slå ut Brentford men jag tycker det är på tok för dåligt ändå.

Det skall dock tilläggas att flera av de lnederlagstippade lagen från lägre divisioner har skrällt redan och sånt förekommer varje år. De ser det ju självklart som en inspirerande uppgift att ta sig an ett lag från en mycket bättre liga och allt som oftast vänder de det till att ge sig själva extra tändvätska.

Chelseas kryss var faktiskt inte den största skrällen av de alla under FA-cup matcherna, utan både Liverpool och Tottenham fick se sig besegrade och utslagna av Oldham och Leeds.
Det är rätt härligt att se tycker jag, de mindre lagen tar för sig mer och mer. Se bara på Capital One cup där finalen skall spelas mellan Bradford och Swansea. Knappast många hade väntat sig de två att gå hela vägen fram. Till Wembley!

Det är en säsong med många matcher, en del lag med lite fler, (Chelsea), och därför kan det förekomma lätt utmattade/slitna spelare som då inte har den rätta inställningen för att spela matcherna.
För Chelseas del har det här varit ett ganska tydligt problem. Det har sällan funnits den där riktiga kämpa insatsen, 100% för att vinna, sådant som de mindre lagen allt som oftast visar, och det är nog rätt givet då en del spelar för sin ”överlevnad” i liga eller cup. Vill se att de större klubbarna visar mer hjärta och fightas mer för att vinna!

Chelseas nya kelgris Rafael Benitez, okej där var jag allt annat än seriös, de flesta sitter och väntar på att han ska lämna klubben, men iallafall. Han har på tal om en säsong med mängder av matcher för en del lag gått ut och sagt att truppen han har att använda är alldeles för tunn. Många matcher kan jag hålla med om men att truppen skulle vara för tunn, nja. Visserligen är både Mikel och Moses iväg och spelar Afrikanska Mästerskapen för Nigeria, samtidigt som Romeu är skadad. Men det är nu man måste våga!

Man kan lösa det genom att värva in fler spelare såklart men en mycket smidigare och dessutom spännande lösning vore att låta ynglingarna få chansen, de som är sådär på gränsen och står och knackar på dörren in till finrummet. Ett exempel på en sådan spelare är Chelseas U21-anfallare Islam Feruz. En mycket spännande spelare som visat gång på gång att han har sinne för mål och besitter stor potential trots sina unga 17 år.

Han skulle jag vilja se på bänken i kvällens bortamöte mot Reading!

Det finns fler unga spännande spelare som förtjänar en chans men de kommer jag in på vid något annat tillfälle.

Rafael Benitez eller inte, skadan är redan skedd. Roman Abramovich har uttalat sig och sagt att han struntar i cuperna, så länge de lyckas sluta topp 4 i ligan.

Only time can tell

/timmy

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Annonser
%d bloggare gillar detta: