Killing us softly.

Jag har återvänt från de döda och ska försöka mig på att blogga något mer frekvent än vad jag gjort tidigare. Men så blir det ibland, studier tar tid. Under tiden, vad har hänt? Arsenal har krossat Newcastle med 7-3 i möjligtvis 2012 års bästa match från Arsenals sida. Theo var magisk. Sedan kom Southampton…och sen kom Man City matchen. Det är fantastiskt att vara Arsenal-supporter, vi kastas ständigt mellan hopp och förtvivlan, även om senare år mest handlat om förtvivlan.

Dock är inte det sportsliga det som diskuterats mest kring Arsenal den senaste veckan, utan biljettpriserna. Både Arsenals egna fans och bortafansen tycker att Arsenals biljetter är för dyra. Till söndagens match mot Manchester City kostade en bortabiljett 62 pund, vilket i runda slängar blir 643 kronor. Det slutade med att City skickade tillbaka 900 biljetter för att fansen protesterade. Jag har en tanke kring detta. Det är inte så att Arsenal måste försöka hänga med City, Chelsea och co ekonomiskt som inte bryr sig ett skit i fall de går med vinst eller inte. Måste inte då Arsenal ta ut höga biljettpriser för att åtminstone försöka hänga med i toppen av tabellen? Det är enligt mig genom att vi fans betalar till klubben som de kan uppnå sportsliga framgångar (dock inte enbart genom biljettförsäljning). Men att City-fansen har mage att klaga när deras klubb tillsammans med Chelsea sakta men säkert tar död på Engelska Premier League? Nä det gör mig otroligt upprörd att de har mage att klaga när Arsenal tar till det enda medlet de har för att kunna konkurrera ekonomiskt med dessa dopade föreningar. Det är inte biljettpriserna som dödar engelsk fotboll. Det är de föreningar som uppför sig som Man City och Chelsea, utan någon som helst respekt för pengar….

Sen går det inte att försvara att en vanlig arbetande man/kvinna ska behöva betala 643 kronor för att se sitt favoritlag spela. Vågar knappt tänka på vad ett säsongskort kostar. Den utveckling som påvisats inom biljettpriserna är skrämmande och att herrar som Wenger och Ferguson inte bryr sig ett skit om fansen egentligen är klart. Erik Niva skriver om detta på sin blogg http://bloggar.aftonbladet.se/bankoniva/

Men återigen, att skylla på Arsenal? Hell no, det är City och Chelsea som har satt hela den engelska fotbollen i den här sitsen. Något måste göras.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Annonser
%d bloggare gillar detta: