Oldies, but goldies.

Generationsväxlingarna har börjat på flera håll i världen och trotjänarna kommer sakta men säkert att försvinna.

Spelare som Didier Drogba, 34 , Fransesco Totti, 36 , Andrea Pirlo, 33 , Frank Lampard 34 , John Terry 32, håller fortfarande väldigt hög nivå men det är bara att inse att en dag kommer de att ställa skorna på hyllan. Förhoppningsvis fortsätter några av dem att vara involverade i klubbarna då de blivit stora ikoner och de behövs, oavsett uppgift.

 

 

FRANCESCO TOTTI

  • Fransesco Totti är inte bara Romas ansikte utåt utan även den som spelat mest matcher i klubben och gjort flest mål. Han har varit Roma trogen sedan 1992, imponerade minst sagt. Såg han spela igår i matchen mot Napoli och han är fortfarande briljant med sin blick för spelet och sina precisa passningar.

-

ANDREA PIRLO

  • Andrea Pirlo  håller till vardags till i Juventus men under större delen av sin karriär spelade han för Milan. På 10 år spelade han 284 matcher för klubben och noterades för 32 mål. Pirlo har nu hunnit bli 33 år gammal men är fortfarande en spelare att frukta då han besitter mycket teknik och framför allt rutin.

FRANK LAMPARD

  • Frank Lampards har tillhört Chelsea i 12 år och är idag den största ikonen i laget, trots detta verkar hans tid i londonlaget snart vara förbi då han inte väntas få något förlängt kontrakt. Riskabelt är ordet som beskriver detta då Chelsea alltid kunnat lita på sin mittfältare som bara är 10 mål från att bli bästa målskytt i klubben genom tiderna. Att ens vara nära det rekord som mittfältare är väldigt beundransvärt. Återstår att se vad som väntar för Lampard, han ryktas till italienska Serie A och även om det skulle vara nyttigt med ännu en profil i Italien så har jag svårt att se Lampard välja ett sådant miljöombyte, mer troligt vore amerikanska MLS.

DIDIER DROGBA

  • Didier Drogba började visserligen sin proffskarriär i Frankrike men efter att ha spelat för Chelsea i 8 år är han nu en stor ikon inom den engelska fotbollen efter att bland annat ha skjutit Chelsea till sin första Champions League titel förra säsongen. Drogba som för tillfället spelar för kinesiska laget Shanghai Shenhua ser just nu ut att vara påväg till Italien även han. Juventus uppges vara väldigt intresserade av ivorianen och hoppas kunna lösa den ekonomiska delen. Skulle Juventus landa anfallaren så skulle det utan tvekan medföra ett intresse att följa hans framfart. Blir intressant att följa utvecklingen.

Didier-Drogba-Penalty-Chelsea-Champions-Leagu_2767896

¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯

Nå väl, om man istället ska blicka framåt och se vad som väntar så tror jag att för t.ex. Serie A är det viktigt att Juventus fortsätter spela övertygande fotboll, att Totti håller minst en säsong till och att Edinson Cavani stannar i Napoli där han fullkomligt öser in mål. Hat trick senast igår i 4-1 segern mot Roma.

Här nedan kan ni se målen.

http://www.youtube.com/watch?v=agp5GhT2jF0

Folk älskar Cavani och följer hans framfart med glädje, något som självklart ger dem en anledning att följa Serie A. Skulle även Frank Lampard och Didier Drogba ansluta till ligan skulle det bli ruggigt intressant att följa.

Skulle det inte bli Italien för Frank Lampard så är det otroligt viktigt att Chelsea förlänger med honom då han är ryggraden i laget tillsammans med John Terry. Utan honom kan ett ras sakta men säkert ske..

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Annonser
%d bloggare gillar detta: