DEN NYA KÄRNAN

Nu är det klart att Carl Jenkinson, Aaron Ramsey, Kieran Gibbs, Alex Oxlade-Chamberlain och sist men verkligen inte minst Jack Wilshere har skrivit på nya kontrakt med Arsenal. Den nya engelska kärnan som Wenger säger, hoppas innerligt att vi lyckas behålla denna konstellation så det inte blir som den utländska som vi alla vet hur det gick med.

Carl Jenkinson har visat att han duger för PL men så länge Sagna är hel och stannar i klubben är den platsen ockuperad. Med lite mer rutin så tror jag att Jenkinson kan växa och axla högerbackspositionen.

Aaron Ramsey var det större löftet fram till hans sjuka skada. Har inte riktigt kommit till sin rätt efter det, frågan är om han någonsin kommer dit igen? Efter en rad mediokra och en del riktigt dåliga prestationer så börjar man undra. Han är ingen kantspelare och han är definitivt inte lämpad som defensiv mitt, har svårt att se Ramsey ta några starter i ligan så länge Cazorla är hel.

Kieran Gibbs är en spännande spelare. Verkligen visat att han duger och Andre Santos har inget att utmana honom med. Bra både defensivt och offensivt, verkar fungera bra med Podolski. Ska bli trevligt att se hans utveckling.

Alex Oxlade-Chamberlain är en personlig favorit. Slutet på förra säsongen var ett bevis på vad The Ox kan åstadkomma. Fantastisk kantspelare som både kan skjuta och utmana. Har även förmågan att vara konsekvent och gör sällan en dålig match. Kan vara ersättaren till Walcott om det nu går så långt. Tillsammans med Wilshere hoppas jag att Ox blir den ledande spelaren som för laget i framtiden.

Jack Wilshere vart ska man börja med denna spelare? Fantastisk över hela planen, smart och visar en oerhörd passion. Får han vara hel denna säsong så har vi en av världens bästa mittfältare. Har även visat att Arsenal är klubben i sitt hjärta, bär för övrigt tröja nr 10 efter Dennis Bergkamp. Vid 20 års ålder är han inte bara startspelare i Arsenal utan även i engelska landslaget. Är den tronarvinge vi letat efter, framtida kapten.

För övrigt så spelade vi mot Reading i måndags. Såg ett hungrigt Arsenal med en spännande förändring, Theo Walcott längst fram. Walcotts löpningar skapade oerhört mycket utrymme för Wilshere och Cazorla, vilket resulterade i en Arsenal offensiv som gav Santi ett hatrick. Även The Ox fick lite mer att leka med och han gjorde ingen besviken. Podolski gjorde även ett klassmål på halv volley som var mycket trevligt. Så fort Wilshere och Cazorla fick mer utrymme så öppnades kanterna upp och det blev ett något rakare spel, något som de flesta efterlyst hos Arsenal. Om Walcott nu förlänger sitt kontrakt så har vi ett angenämt problem. Giroud eller Walcott? Theo är ganska oprövad som striker och det är en sak att öppna yter mot Reading men kan han göra samma sak mot United? Only time will tell.

Frågan är om vi rycker upp oss nu och tar fjärdeplatsen och börjar etablera oss i toppen, man kan alltid hoppas.

In Wenger we trust!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Annonser
%d bloggare gillar detta: