VIKTEN AV HENRY OCH WENGER

Har hört många säga att det är meningslöst att ta in Henry på lån i januarifönstret. Många säger att vi måste förstärka laget långsiktigt direkt och inte någon avdankad Henry. Många säger att Wenger måste gå. Många säger att vi måste öppna plånboken rejält, det gör mig förbannad. Vi har en standard, en ideologi som andra klubbar saknar och visst har det fått sig några smällar men är det någon som tar oss ur det här så är det mannen med den ideologin Mr. Wenger.

Man kan inte börja trixa för mycket med truppen och spelsystemet mitt i säsongen, det är i princip omöjligt att köpa in de topp spelare vi behöver utan att betala ett fett överpris i januari. Förlusten igår var ”bara” ett bevis på hur dålig form Arsenal är i och för att bryta den trenden behövs en bekant röst i omklädningsrummet, den enda som kan bidra där är just Henry. Han står för vinnarmentaliteten och passionen för klubben, han visar de yngre spelarna att det är vackert att spela för Arsenal. Han är den gud som Wenger behöver för att vinna tillbaka fansen. Sen att han är en inhoppare i absolut världsklass är ju bara underbart.

Vi har ett bra lag, vi har bredden för att komma topp 4 men spelarna verkar ha tappat tron. Olivier Giroud är som alla vet en exemplarisk huvudspelare men ändå läggs inläggen på marken? Podolski är en powerforward men ändå läggs det bollar rakt på fötterna istället för i djupled? Gervinho är en rivig spelare och hur dålig han än var igår så har han tekniken men ändå är det han som får avsluten och killen kan ju för fan inte göra mål. Sen kommer vi till Theo Walcott som är en väldigt skörtråd i nuläget, messias eller judas? Walcott har visat att han kan avsluta och att hans löpningar bara blir mer och mer exakta. Jag skulle inte bli förvånad om han försvinner i januari och då har vi ännu ett problem. Ska vi börja förlita oss på Arshavin? Kom igen.

Jag skulle vilja se en anfallsupsställning med Podolski-Henry-Cazorla och i nummer 10 rollen självaste Thomas Rosicky, där har vi fart, kraft, teknik, snabbhet och framför allt kvalitet.

Arsenal förtjänade att förlora igår, så fruktansvärt uddlöst och ofarligt har jag knappt sett dem innan och det var smärtsamt. Bradford var inte så bra utan det var verkligen bara Arsenal som var så dåliga. Jag ger två spelare godkänt, Jack Wilshere som visade oerhört mycket hjärta och Thomas Rosicky som kommer bli en viktig injektion framöver. Två spelare som stack ut genom att vara värdelösa, Tyvärr som vanligt Aaron Ramsey man hoppas hela tiden att han ska blomma ut men han gör en konstant besviken. Sen har vi även Gervinho som var klumpig igår, hur många lägen som helst men han vill  passa bollen i sidled över mållinjen. Nej skärpning Arsenal! Dags att visa hjärta och passion och sen gör det inget om vi får in en eller två spelare utöver Henry i januari men då ska det vara asbolut toppklass.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Annonser
%d bloggare gillar detta: