Adebayor, Adebayor what’s The score?

Vilken härlig dag att vara Arsenal supporter! Detta derbyt har en otrolig historia och oerhört mycket vikt i sig. Så många målrika duster, så mycket spänning och framförallt Arsenal seger. Även för personlig del var det nästan tvunget att bli seger idag då jag har några arbetskamrater som håller på spurs, skönt det kommer bli under måndagen när glåporden kommer hagla likt Cazorlas vrickningar!

Jag ska vara ärlig, det var ruskigt nervöst idag. Dels för att Arsenal har varit lite svajiga och för att många spelare varit småskadade. En spelare som Theo Walcott är av oerhörd vikt en sån här match, han har varit i Arsenal ett tag nu och känner till rutinerna för ett London derby. En stor skillnad med Walcott är hans inlägg. Detta har gett honom ett helt nytt djup i hans spel. Man kan nästan tro att han fått special träning av självaste Bacary Sagna.

Det kändes som att Tottenham kom in i matchen med bättre vibbar och det syntes i matchupptakten. Mertesacker går bort sig totalt i markeringen av Defoe som får av ett ganska tamt skott men givetvis är det Adebayor som är framme på returen. Hungriga är ordet som beskriver Spurs idag. Några minuter senare gör Adebayor något så fantastiskt korkat som en tvåfots glidtackling på Cazorla. Hur kan en så rutinerad spelare göra något så dumt? I och för sig är det inte första gången den mannen gör något impulsivt korkat. Med en man mer äter Arsenal upp den här matchen. Kul med mål på alla offensiva spelare, Podolski, Giroud, Cazorla och Walcott. Sen måste Per gratuleras till sitt första premier league mål, mycket bra!

Giroud verkar verkligen ha kommit till sin rätt nu och det är lite av en lättnad! Många började nog se ännu en Chamakh. Giroud har några riktigt vassa sidor och jag tror det kommer bjudas på en hel del framöver, framförallt nickmålen. Tillsammans med Walcotts pånyttfödda inlägg kan det bli en ny favorit, likt Song-Van Persie varianterna.

Frågan är hur detta påverkar Arsenal den närmsta framtiden. Jag hoppas innerligt att vi får se dagens uppställning fler gånger. För spelar man ut Tottenham så kan man också slå Oljelagen och sen har vi ju givetvis United men det är ett senare problem för idag är vi bara glada!

COYG!!

Annonser
Taggad

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Annonser
%d bloggare gillar detta: